jueves, 19 de abril de 2012

TRIBUNAL DE LES AIGÜES DE VALÈNCIA

         El Tribunal de les Aigües que es reuneix els dijous a les 11 del matí a una de les portes –la dita Porta dels Apòstols– de la catedral de la ciutat de València és una institució judicial pràcticament única al món.





         Per les seves característiques és molt difícil conèixer-ne la història. Els jutges d’aquest tribunal, dedicat a resoldre els conflictes que sorgeixen a l’entorn de l’ús comú de l’aigua destinada al rec a l’Horta de València, no són uns professionals de la justícia, sinò que son elegits, periòdicament, entre els propis regants. El tribunal no genera documents escrits, i les seves sentències, que son elaborades el mateix matí dels dijous i són inapel·lables, són comunicades de paraula directament als interessats. 

Ací tenim un exemple d'un cas del tribunal de les aigües.








5 comentarios:

  1. Si no tenen cap càs que fan???

    Mari Carmen

    ResponderEliminar
  2. Jaja, he estat mirant per internet, i es veu que tenen més de 300 casos en espera, i normalment es tracten 2 o 3 cada dijous, així que tenen per a molt de temps, i sino pues supose que el propi tribunal sempre coneixerà a algú que tinga aquest tipus de problemes, o això crec.

    ResponderEliminar
  3. Mon pare va anar un any al tribunal de les aigües i li va agradar molt.

    ResponderEliminar
  4. Caram!!! què curiós!!! No pensava que hi hauria tants problemes avui en dia amb els llauradors, mira.....

    Mari Carmen

    ResponderEliminar